Facebook

Det finnes enkel informasjon som er greit du holder unna Facebook og for deg selv, vi gir deg her syv forskjellige tips til hva som er smart å holde igjen..

Selv om Facebook sier at de tar godt vare på personvernet til brukerne sine, er det noen ting du bør tenke over to ganger før du legger ut.

1. Bursdagen din
Det er en viktig brikke i puslespillet som også inkluderer navnet og adressen din, noe som gjør det lettere for folk å få tak i sensitive opplysninger om deg, sånn som for eksempel bankkontoen din.

2. Telefonnummeret ditt
Det kan være hyggelig å få meldinger fra beundrere, men mindre hyggelig med regelrette stalkere som ringer i ett sett.

3. Bilder av barnet ditt eller unge familiemedlemmer
Tenk over hvilke bilder barn vil se av seg selv på internett noen år senere. Kanskje det å legge ut det nakenbildet fra stranden ikke høres ut som en så lur idé lenger.

4. Tagging av hvor du befinner deg hen
Folk glemmer faktisk at det å tagge hvor du befinner deg hen når du er hjemme, viser adressen din.

5. Når og hvor du skal på ferie
Dette gir potensielle tyver full mulighet til å raide leiligheten din mens du ligger på en eller annen strand i Syden. Fordi du kanskje var slumsete med dette punktet og forrige.

6. Om du er i et forhold eller ikke
Det er koselig å feire at man har fått seg kjæreste, men ikke så smart på Facebook. Kanskje funker det ikke etter en stund, og å endre statusen konstant fra «I et forhold» til «Singel» vil få deg til å føle deg enda dårligere enn du allerede gjør.

7. Bilder av flybiletter
Du gjør det kanskje for å skryte av at du skal på ferie, men ikke vær dum! QR-koden din kan brukes til å finne mye av informasjonen du ga til flyselskapet.

Recommended Posts